Saturday, September 19, 2009

၂။ ႏွင္းေလးေတြ ဆြဲခ်မယ္...။

၁။ သင့္ေတာ္မယ့္ ပံုတစ္ပံုကို ဖြင့္ပါ။
၂။ New Layer ေခၚၿပီး Edit > Fill မွ အနက္ေရာင္ကို ေရြးပါ။

၃။ Filter > Sketch > Graphic Pen ကိုေရြးပါ။
(Stroke Length - 6 , Light Balance -92, Vertical) ကိုေရြးပါ။





၄။ Filter > Blur > Gaussion ကုိ နွိပ္ၿပီး .. ေဘာက္စ္ က်လာလွ်င္ 1.5 Pixel ကို ေရြးပါ။
(image size ကို လိုက္ၿပီး Pexel ေျပာင္းနုိင္သည္။)

၅။ Layer ရဲ့ Blending Mode > Screen ကိုႏွိပ္ပါ။ ၿပီးလွ်င္ Opacity ကို 75% ခန္႔ ေရြးပါ။

လိုခ်င္တဲ့ပံုေလးရပါၿပီ...။

အျပည့္အစံုသို႕...

၁။ ပန္းခ်ီကဲ့သို႕ အလြယ္တကူလုပ္မယ္.

ပန္းခ်ီကဲ့သို႕ အလြယ္တကူလုပ္မယ္.. အျခားအဆင္ေျပေသာနည္းလမ္းမ်ားရွိရင္ လမ္းျပေပးခဲ့ပါ..ေက်းဇူးတင္ပါသည္.
၁။ ျပဳလုပ္ခ်င္ေသာပံုအားဖြင့္လိုက္ပါ.

၂။ Menu bar >> Filter >> Sharpen >> Unsharp mask.

၃။ Unsharp mask box တြင္
>> amount >> 150 %
>> radius >> 1.0
>> threshold >> 0.

၄။ Menu bar >> Filter >> Other >> High Pass

၅။ High pass box တြင္ Radius >> 6 pixels.


၆။ Menu bar >> Image >> Adjustment >> Threshold.

၇။ Threshold box တြင္ Threshold level >> 109 (မိမိအဆင္ေျပသလို Amount ကိုေျပာင္ေပးပါ.)

၈။ အဲဒါဆိုရင္ Result ကိုရပါၿပီ..

အဆင္ေျပေျပျပဳလုပ္ႏိုင္ၾကပါေစ...

အျပည့္အစံုသို႕...